Vara

Blog

15 septembrie 2015

DIN NOU DESPRE FRONTIERE

Se vrea transformarea lumii într-un fel de seră climatizată artificial. Mediul perfect pentru omenire, susţin unii. Totuşi acest model nu funcţionează. Emanciparea individului lipsit de repere istorice, geografice, etnice şi morale e o iluzie.

Aşa-numitul progresism globalist a acutizat, încercând să se impună, nevoia omului de a aparţine prin legături de sânge unei colectivităţi mai mari ca Familia. E necesar să fim înrădăcinaţi, înscrişi în acelaşi cadru teritorial împreună cu cei de un Neam cu noi pentru a ne putea bucura de libertate personală şi politică. Altfel vom rătăci de colo colo ducând o existenţă subumană.

Să vedem lucrurile clar! Avem dreptul nu doar la alegere, ci şi la dăinuire, nu doar la libertatea de mişcare, ci şi la statornicie, nu doar la modă, ci şi la tradiţie. De fapt trebuie restaurată o întreagă parte a antropologiei omeneşti. Pentru a realiza aceasta se impune reabilitarea funcţiei ocrotitoare şi constructive a politicii.

Mitul desfiinţării frontierelor e falimentar. Statul nu trebuie să-şi piardă specificul istoric sau etnic pentru că ar transforma cetăţenia într-o simplă formalitate administrativă ca atâtea altele. Apartenenţa la o Naţiune nu e fictivă, de aceea cetăţenia care o însoţeşte nu trebuie bagatelizată sub pretextul apărării drepturilor omului.

La fel şi cu valorile. În numele luptei cu discriminările suntem pe cale să distrugem tot ce ne susţine Naţiunea şi să slăbim instituţiile care-i asigură protecţia. Rezultatul se vede: proliferarea nefirescului dublată de un relativism radicalizat.

Nu trebuie să construim o lume nouă, ci să recuperăm ce avea bun cea veche, cea de dinaintea celui de al Al Doilea Război Mondial. Acea lume era depozitara unei filozofii a măsurii, a ceea ce se cuvine, care lipseşte celei de acum. Se spune că atunci nu era bine, dar nici acum nu e. Trăiască deschiderea, răcnesc în cor susținătorii cosmopolitismului. Trăiască frontierele, răspundem noi calm.

Popescu Angela
____________________________
AMOR PATRIAE NOSTRA LEX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...