Vara

Blog

8 ianuarie 2016

DRAMA DEPOPULĂRII (2)

Naţiunea

-I-

De douăzeci şi cinci de ani populaţia noastră scade constant şi rapid. Depopularea ucide Naţiunea.
Se apropie vremea când cei unul, doi copii ai unei Familii de români vor trebui să le ţină piept copiilor numeroşi ai unei Familii de minoritari. Se apropie şi vremea când slăbiciunea noastră demografică ne va transforma în prada unor Ţări vecine. De dincolo de frontiere ne pândesc vreo optzeci de milioane de oameni. Toate acestea ar trebui să ne pună pe gânduri.

-II-

Sunt trei factori de producţie: Pământul, capitalul şi omul. Omul e cel care pune în valoare Pământul şi capitalul. Fără muncă Pământul cel mai bogat nu foloseşte la nimic. Fără efort capitalul e steril. Mai puţini oameni înseamnă mai puţină muncă, mai puţin efort. Diminuarea populaţiei ne compromite puterea de producţie.

Deficitul de populaţie ne expune la crize de supraproducţie. Cu cât sunt mai puţini consumatori cu atât mai greu se vând mărfurile. Din 1990 până acum s-au făcut douăzeci şi trei de milioane de avorturi. Dacă România ar avea patruzeci şi trei de milioane de locuitori, nu douăzeci ca acum, ar fi cu douăzeci şi trei de milioane mai mulţi cumpărători pentru produsele agricole. Industria textilă ar avea de îmbrăcat cu douăzeci şi trei de milioane de clienţi mai mult. Firmele de construcţii ar trebui să ridice vreo treisprezece oraşe de mărimea Bucureştiului ca să asigure locuinţe pentru aceşti douăzeci şi trei de milioane de oameni. Diminuarea populaţiei ne compromite şi piaţa internă.
 
Unii consideră că reducerea naşterilor îmbunătăţeşte viaţa salariaţilor: familie mai puţin numeroasă de hrănit şi salariu mai mare datorită  scăderii ofertei de forţă de muncă. Evident greşesc. 
Dacă mâna de lucru naţională va lipsi se va face apel la străini din Ţări unde se trăieşte mai rău ca la noi. Şi cum astfel de exotici acceptă salarii modice, scăderea natalităţii  va duce la scăderea salariilor şi la înrăutăţirea vieţii salariaţilor.

-III-

O natalitate slabă reduce nivelul general de prosperitate. Fără inteligenţă, muncă şi pricepere nu se poate face nimic. Oamenii sunt cei care pun totul în mişcare. Ne trebuie deci mai mulţi oameni.
Fie că e vorba de concurenţă economică sau ştiinţifică, fie că e vorba de un câmp de luptă succesul aparţine celor care au mai multe divizii. Ni se spune că mulţi copii înseamnă sărăcie. Dimpotrivă mulţi copii înseamnă bogăţie.

Când prosperitatea generală creşte, ea se răsfrânge asupra tuturor şi asupra fiecăruia. Iată realitatea!
Dumnezeu a spus: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi Pământul!” Dacă-L  ascultăm e binecuvântare şi viaţă. Dacă nu-L ascultăm e decadenţă şi moarte.

Doar Familia numeroasă poate asigura progresul României. Familia numeroasă, aceea oamenilor curajoşi şi încrezători în forţele proprii, aceea a educaţiei virile şi a vieţii împlinite, e condiţia indispensabilă a oricărui progres. Să privim în jur! Nesusţinută demografic economia gâfâie. Minoritarii fac mai mulţi copii ca noi. Aproape toate Ţările vecine vor să ne ia teritorii. E absolut necesar să avem mai mulţi copii ca să ne putem dezvolta şi apăra.

Predescu Virgil
_____________________________
AMOR PATRIAE NOSTRA LEX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...