Vara

Blog

14 aprilie 2016

FORŢĂ, MORALITATE, RELIGIE

Far3
Zilele trecute mă uitam într-un ziar din străinătate la o hartă demografică a României şi constatam cu durere că zonele unde decesele sunt mai numerose ca nașterile sunt înspăimântător de multe. În articolul care însoțea harta se afirma între altele că: „ E vital ca românii să fie mai prolifici, altfel România ar putea dispare spre sfârșitul secolului al XXI-lea.”

Cazul Ţării noastre rezultă din acțiunea unor legi cu caracter universal ce s-ar putea formula astfel: „Scopul unei comunităţi e păstrarea populației şi prosperitatea ei. Semnul cel mai sigur că o comunitate prosperă e creşterea numărului membrilor ei. Guvernarea sub care numărul cetățenilor creşte, fără naturalizări sau colonizări de străini, e negreșit cea mai bună. Cea sub care un Popor scade şi piere e cea mai rea.” Din cele de mai sus reiese că în ultimii douăzeci şi șase de ani nu am fost conduși bine.
  
Nu vorbesc aici de cei care ne-au administrat Ţara, ci de ideile care domnesc în suflete. Aceste idei sunt concepțiile noastre despre viaţă şi fericire. Or, astăzi, în România, cea mai intimă concepție despre fericire, cea care ne-a fost inoculată cu răbdare şi savant, e falsă.

Aici intră în joc teribila afirmație din Scriptură care nu vizează doar persoanele: „Plata pentru păcat e moartea.” România a păcătuit în duh şi e pe cale să moară în trup. Să moară?! Da! Ce altceva e depopularea, dacă nu moartea unei Naţiuni?

Dar, se va spune, România piere mai puţin din rătăcire decât din descurajare. E adevărat. Ce ne lipsește e elanul vital. Acolo unde nu e nicio viziune Poporul piere... României i s-a luat istoria şi e pe cale să i se ia Religia, a rămas adică fără rădăcini şi va rămâne fără o concepție despre Cer. Cum să nu sufere? Cum să supraviețuiască?

Trăim din admirație, speranță şi iubire. Or acum românii sunt învățați dispreţul în locul admirației, disperarea în locul speranţei, ura în locul iubirii. Să-i redăm României iubirea şi mândria pentru trecutul ei, s-o lăsăm să creadă în Dumnezeu, s-o lăsăm să spere! Altfel nu-şi va mai recăpăta credința în destinul său.

Sunt trei condiţii fundamentale pentru salvarea Popoarelor şi indivizilor:
1. Să fii puternic;
2. Să fii moral pentru că altfel nu poţi fi puternic;
3. Să fii religios pentru că altfel nu poţi fi moral.
Reiau:
1. Condiţia salvării noastre e forţa.
Nebuni cei ce cred că putem fi puternici fără o natalitate bună.
2. Forţa depinde de moralitate.
De două ori nebuni cei care consideră că scopul vieții e plăcerea.
3. Moralitatea depinde de Religie.
De trei ori nebuni cei care se mândresc că sunt atei

Forţă, moralitate, Religie! Iată în trei cuvinte rezumate învățăturile profeților din Biblie. Fie ca în furtunile internaționale din prezent acest far să lumineze mereu la orizont pentru salvarea României şi a celorlalte Popoare împinse pe calea pierzaniei.

Mareș Răzvan
____________________________
AMOR PATRIAE NOSTRA LEX 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...